Laat uw regenput door ons plaatsen in regio Antwerpen

Een regenwaterput plaatsen en regenwater opvangen zijn een goede zet. Handig, eenvoudig in gebruik en kostenbesparend! Het opgevangen regenwater kan u dan gebruiken om het toiletten door te spoelen, kledij te wassen, uw woning of auto schoon te maken of om uw tuin te sproeien. Voor het drinken, vaatwas en persoonlijke hygiëne raden we regenwater af.

Is een regenwaterput (hemelwaterput) verplicht? 

Als u uw woning bouwt of grondig renoveert is het in bepaalde gevallen verplicht om een regenwaterput te plaatsen. Uw provincie of gemeente kan altijd strengere regels opleggen. Informeer altijd bij uw gemeente welke regels van toepassing zijn. Bent u verplicht om een regenwaterput te plaatsen dan zal die vaak ook een bepaald minimumvolume moeten hebben volgens de gewestelijke stedenbouwkundige verordening. In de bouwvergunning is vermeld wat de minimale of maximale inhoud van de regenwaterput moet zijn.

Subsidie voor regenwaterputten 

De Vlaamse overheid wil stimuleren dat regenwater ('hemelwater') gebruikt wordt om toiletten door te spoelen, te poetsen, de wasmachine te laten draaien, … Daarom geven veel gemeenten een subsidie als u investeert in een regenwaterinstallatie. Of er in uw gemeente een subsidie voor een regenwaterput bestaat, kunt u opzoeken met de Premiezoeker. Om in aanmerking te komen voor een subsidie, moet de hemelwaterput aan de voorwaarden voldoen van de verplichte installatie van een regenwaterput.

Prijzen voor plaatsing van regenwaterput 

De kosten voor de plaatsing van je regenwaterinstallatie zijn moeilijk te bepalen omdat dit afhankelijk is van de situatie. Gaat het over nieuwbouw of renovatie, is de plaats makkelijk te bereiken, zijn er veel graafwerken nodig… ? Bel ons en we komen langs om de grootte van uw regenwater put te bepalen en de regenwaterput vakkundig te plaatsen op de plek van uw keuze. Voor jarenlang plezier van uw regenwaterput! Wij bieden u deskundig advies bij al uw grondwerken. Meer weten? Bel of mail ons voor een afspraak en een gratis offerte op maat.

Plaatsing van regenputten in regio Antwerpen en omstreken 

Groot of klein, hoog of diep. Uw regenwaterput plaatsen we waar u wil, ook op moeilijke plaatsen. Wij plaatsen regenputten in de regio Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg. Indien er sleuven moeten worden gegraven, dan kan dit ook door ons team gedaan worden. Bent u op zoek naar een vakman? Ons bedrijf staat in voor een snelle en vakkundige uitvoering van al uw grondwerken, gaande van kleine herstellingen tot grote aanpassingen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Contacteer ons